1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Orge Enerji kar payı dağıtmayacak

Orge Enerji kar payı dağıtmayacak

Enerji Günlüğü – Orge Enerji Olağan Genel Kurulu, bu yıl kar payı dağıtılmaması kararı aldı. Orge Enerji Elektrik Taahhüt AŞ’nin Genel Kurulu,...

Orge Enerji kar payı dağıtmayacak

Enerji Günlüğü – Orge Enerji Olağan Genel Kurulu, bu yıl kar payı dağıtılmaması kararı aldı. 

Orge Enerji Elektrik Taahhüt AŞ’nin Genel Kurulu, genel ekonomik ve sektörel görünümü ve şirketin nakit ve finansman projeksiyonları doğrultusunda bu sene kar payı dağıtmama kararı aldı. Orge Enerji 2018 yılında Sermaye Piyasası mevzuatına göre hazırlanan mali tablolarında 50.766.015,09 TL; yasal kayıtlarında ise 12.701.517,33 TL tutarında net dağıtılabilir dönem karı bildirmişti. Genel Kurul, bu tutarın dağıtılmayarak sırasıyla geçmiş yıl karları ve olağanüstü yedeklere aktarılmasına oybirliğiyle karar verdi.

Genel Kurulda ayrıca yönetim kurulu üyeliklerine Orhan Gündüz, Nevhan Gündüz ve Mahmut Gündüz’ün getirilmesine; Mustafa Çetin Özbudun ve İlhan Şükrü Kaya’nın ise Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olmalarına karar verdi. 

Şirket’in dönem içinde, SPK düzenlemeleri çerçevesinde, Borsa İstanbul’da geri aldığı payların, oluşturulacak ve kamuya duyurulacak bir “Şirket Çalışanlarını Pay Edindirme Planı” çerçevesinde, tahsis tarihi itibarıyla 1.000.000 TL ile sınırlı olacak şekilde, şirket çalışanlarına tahsis edilebilmesine imkan veren bir karar da Genel Kurul’da onaylandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler