1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. OSB’lerde lisanssız elektrikte serbest tüketici ayarı 

OSB’lerde lisanssız elektrikte serbest tüketici ayarı 

EPDK OSB’lerdeki lisanssız yatırımcılara serbest tüketici haklarını kullanıp kullanmalarına göre mahsuplaşma işlemlerinde farklı bedeller uygulayacak.  

OSB’lerde lisanssız elektrikte serbest tüketici ayarı 

Enerji Günlüğü - EPDK OSB’lerdeki lisanssız yatırımcılara serbest tüketici haklarını kullanıp kullanmalarına göre mahsuplaşma işlemlerinde farklı bedeller uygulayacak.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği hükümleri uyarınca faaliyet gösteren, aylık mahsuplaşma hükümlerine tabi ve Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ) kapsamında yer alan tüketicilerin mahsuplaşma işlemlerinde kullanılacak enerji bedeli hakkında kararlar aldı. 

Buna göre, tüketici ya da Organize Sanayi Bölgesi, serbest tüketici hakkını kullanırsa, mahsuplaşma işlemleri kendi abone grubuna ait perakende tek zamanlı aktif enerji bedeli üzerinden yürütülecek. 

Serbest tüketici hakkının kullanılmaması durumunda ise mahsuplaşma işlemleri, tüketime kadar olan üretim için Tebliğ uyarınca belirlenen fiyattan; ihtiyaç fazlası üretim için de tüketicinin kendi abone grubuna ait perakende tek zamanlı aktif enerji bedeli üzerinden yürütülecek. 

Kurul ayrıca Tebliğ kapsamında yapılacak hesaplamamlarda EPDK tarafından onaylanan birim enerji miktarı başına öngörülen YEKDEM birim maliyetinin kullanılmasına karar verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler