1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. OSTİM’e yenilenebilir enerji tabanlı imar planı

OSTİM’e yenilenebilir enerji tabanlı imar planı

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, organize sanayi bölgesindeki bütün binaların kendi enerjisini üretebilecek şekilde tasarlanmak durumunda olacağını söyledi.

OSTİM’e yenilenebilir enerji tabanlı imar planı

Enerji Günlüğü - OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, organize sanayi bölgesindeki bütün binaların kendi enerjisini üretebilecek şekilde tasarlanmak durumunda olacağını söyledi. 

Enerji sektöründeki son gelişmelerin değerlendirildiği 7. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı başladı. OSTİM Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Center for Energy and Value Issues iş birliğiyle düzenlenen konferansa, yerli ve yabancı birçok uzman, akademisyen ve sanayici katıldı. Etkinliğe ev sahipliği yapan OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise rüzgar enerjisinin hamisi olduklarını belirterek, “Organize sanayi bölgesi olarak hedefimiz temiz enerjinin üretildiği, çatılarında tamamen kendi enerjisini üreten ve kullanan bir projemiz var. Bunu uzunca bir süredir emek veriyoruz. İmar planımızı bu şekilde yapıyoruz. İmar planının dipnotu ‘burada yapılacak her bina temiz enerji, enerji verimliliği ve güneş panelleriyle kendi enerjisini üretebilecek şekilde tasarlanmak, üretilmek durumunda.’ Bunu çok hassasiyetle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlkyaz YENİDOĞAN / Enerji Günlüğü - ANKARA 

Önceki ve Sonraki Haberler