1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özbekistan beş enerji projesini bu yıl tamamlayacak

Özbekistan beş enerji projesini bu yıl tamamlayacak

Enerji Günlüğü - Özbekistan, 2016 yılında toplam değeri 1,2 milyar dolar olan 5 ayrı enerji projesini tamamlamayı planlıyor.Özbekistan Hükümeti Özbekistan...

Özbekistan beş enerji projesini bu yıl tamamlayacak

Enerji Günlüğü - Özbekistan, 2016 yılında toplam değeri 1,2 milyar dolar olan 5 ayrı enerji projesini tamamlamayı planlıyor.

Özbekistan Hükümeti Özbekistan kamu enerji şirketi Uzbekenergo'nun 2016 yılındaki 5 ayrı enerji projesinin takvimini onayladı.

Buna göre, Uzbekenergo Güney Kore’ nin “Daewoo” ve “Hyundai” şirketleriyle oluşturduğu Konsorsiyum ile maliyeti 920,5 milyon Dolar olan Talimarjan Termik Santrali'nde toplam kapasitesi 900 MW olan iki adet kombine çevrimli santrali inşaatını tamamlayacak.

Yine, Çinli enerji şirketi Harbin Electric International Company Ltd. ile Taşkent'te bulunan maliyeti 242 milyon Dolar olan Angren Termik Santrali'nde 150 MW kapasiteli güç ünitesinin yapımını tamamlayacak.

Ayrıca Uzbekenergo, ülkenin Doğu ve Güney'inde toplam değeri 74,5 milyon Dolar olan iki tren istasyonu için elektirk güç kaynağı sağlayan alan inşaatını tamamlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler