1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özberk: Panele vergi Hanwha’yı rahatlatır

Özberk: Panele vergi Hanwha’yı rahatlatır

Enerji Günlüğü - SolarTürk YK Başkan Yardımcısı Osman Özberk, Çin’den panel ithalatına getirilen verginin Karapınar YEKA ihalesini kazanan Hanwha...

Özberk: Panele vergi Hanwha’yı rahatlatır

Enerji Günlüğü - SolarTürk YK Başkan Yardımcısı Osman Özberk, Çin’den panel ithalatına getirilen verginin Karapınar YEKA ihalesini kazanan Hanwha şirketine çok büyük bir destek anlamına geldiğini söyledi. 

Yerli güneş paneli üreticisi SolarTürk’ün Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Özberk, Ekonomi Bakanlığı’nın Çin menşeili güneş panellerinin ithalatına metrekare başına 20-25 dolarlık önleyici vergi getirmesini Enerji Günlüğü’ne değerlendirdi. Özberk, getirilen vergiye gerekçe oluşturan anti-damping soruşturmasının başlatılması için yerli oyuncuların yaptığı başvuru belgelerinin altında imzası bulunan isimlerden biri. 

HEM MEVCUTLAR HEM HANWHA KAZANDI 

“Bu kararla Türkiye’de panel üretenlerin gelecek 10 yıl için önü açıldı” diyen Özberk, şöyle devam etti: 

“Bu kararla, Kalyon Grubu ile ortaklaşa Karapınar YEKA ihalesini kazanan Hanwha’ya da çok ciddi destek verilmiştir. Çünkü Hanwha burada panel üretimine yatırım yapacak. Getirilen bu vergiyle Hanwha da çok büyük kazanç sağlamıştır.” 

GES YATIRIMCISINI KORKUTMAZ

Getirilen verginin yurt içinde panel üretimine yatırım yapanları koruduğunu ifade eden Özberk, “Türkiye bu kararla diyor ki, bu ülkeye güvenip de sanayi yatırımı yapanın arkasındayım. Getirilen vergi, yurt içinde güneş paneli üretimine yatırım yapanları rahatlatırken, güneşe dayalı elektrik santrali kurmak istenen yatırımcıları da korkutmamıştır. Çok mantıklı, tam ortayı bulan çok iyi bulmuş bir karardır” diye konuştu. 

ÇİN PANELLERİNİN İTHALATINA VERGİ!

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler