1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özce Madencilik`ten başkente 1 MW`lık GES

Özce Madencilik`ten başkente 1 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Özce Madencilik, Ankara'nın Bala ilçesinde 1 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali'nin kuracak.Özce Madencilik ve Ticaret Ltd.Şti. tarafından...

Özce Madencilik`ten başkente 1 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Özce Madencilik, Ankara'nın Bala ilçesinde 1 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali'nin kuracak.

Özce Madencilik ve Ticaret Ltd.Şti. tarafından Ankara İli, Bala İlçesi, Kesikköprü Mahallesi, Eğilmezkale mevkiiknde 18.104 m2 lik alanda 1 MWe kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali'nin kurulup işletilmesi planlanıyor.

Kurulması planlanan tesiste üretilecek elektrik enerjisi, aynı parsel içerisinde faaliyet sahibi tarafından mevcut durumda işletilen 499 baş hayvan kapasiteli Süt İnekçiliği Tesisi’nin ihtiyacı için kullanılacak. Yaz ayları gibi elektrik sarfiyatının düştüğü dönemlerde üretilen fazla elektrik enerjisi ise depolanamadığından 154/34,5 kV gerilim seviyeli Hirfanlı HES Trafo Merkezi beslemeli, Kesikköprü KÖK-1 irtibatlı, Kesikköprü KÖK-2 çıkışlı hattan beslenen Özce Madencilik ve Ticaret Ltd.Şti. ne ait trafoya yaklaşık 200 m lik yer altı kablosu ile bağlanarak ulusal şebekeye aktarılacak.

4400 adet güneş paneli, 50 adet invertör, 1 adet trafo kullanılacak tesisin 3.629.000 TL'ye malolması bekleniyor.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Ankara Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler