1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Özdebir: Türk sanayicisi NGS’ler için malzeme tedarikinde rol alabilir

Özdebir: Türk sanayicisi NGS’ler için malzeme tedarikinde rol alabilir

Enerji Günlüğü – ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türk sanayicisinin NGS’lerin ihtiyaç duyduğu sektöre özel malzemelerin imalatında rol alabilecek...

Özdebir: Türk sanayicisi NGS’ler için malzeme tedarikinde rol alabilir

Enerji Günlüğü – ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türk sanayicisinin NGS’lerin ihtiyaç duyduğu sektöre özel malzemelerin imalatında rol alabilecek kapasitede olduğunu söyledi. 

Nükleer enerji sektöründeki en son gelişmelerin ele alınacağı ve Türk firmalarını bekleyen iş fırsatlarının tanıtılacağı 6. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nın açılışında konuşan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türk sanayicisinin nükleer santral projelerinde malzeme ve teknoloji tedarikçisi olarak hizmet verebileceğini söyledi. 

NÜKLEER SANAYİ KÜMELENMESİ SANAYİCİYİ HAZIRLIYOR

Bu amaçla Ankara Sanayi Odası’nın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği ile tüm Türkiye’den nükleer sektöre girmek isteyen sanayicilerin yer aldığı NÜKSAK Nükleer Sanayi Kümelenmesini hayata geçirdiklerini anlatan Nurettin Özdebir, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde kazanacakları tecrübeyle bütün dünyada sektöre özel malzeme imalatında rol alabileceklerini söyledi. 

Nurettin Özdebir şöyle konuştu, “Nükleer sektöre özel malzeme teknolojilerinin geliştirilmesi, alt yapı ihtiyaçlarının belirlenmesi ve en önemlisi de imalatçı onayı süreçlerinde Kümelenme yapısında yer alan sanayicilere önemli destekler sunabiliyoruz. Hedefimiz, Türkiye’de kurulması planlanan nükleer santral projelerinde ve bu projelerin altyapılarında yerlileşmenin en yüksek oranda sağlanmasıdır. Nükleer endüstriye özel, malzeme ve imalat teknolojilerinin, kümelenme birlikteliği üyelerince geliştirilmesi; sanayiye teknoloji edinimi, tasarım ve imalat kabiliyeti kazanımı da sağlayacaktır. Ülkemizde oluşturulacak bu tecrübe, uzun vadede dünyadaki diğer nükleer santral projelerinde de Türk sanayisinin tedarikçi olmasına zemin hazırlayacaktır. Türk sanayisini sektöre adapte etme sürecimiz tamamlandığında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali başta olmak üzere Türkiye’de kurulacak diğer nükleer güç santrallerinin büyük kısmını tedarik edebileceğimize inancımız tamdır”.

Önceki ve Sonraki Haberler