1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özdemir: Depolama güneş elektriğinin garantisi

Özdemir: Depolama güneş elektriğinin garantisi

GENSED Başkanı Tolga Murat Özdemir, “Güneş ve rüzgârı alternatif enerji kaynağı olmaktan çıkarıp baz enerji kaynağı yapabilmek için tek çare depolama” dedi. 

Özdemir: Depolama güneş elektriğinin garantisi

Enerji Günlüğü - Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstri Derneği (GENSED) Başkanı Tolga Murat Özdemir, GENSED ve Ankara Sanayi Odası (ASO) işbirliği ile düzenlenen Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Semineri’nin açılışında yaptığı konuşmada sektöre dair değerlendirmelerde bulundu. 

Trafikteki elektrikli araç sayısının inanılmaz ölçüde artarak Eylül sonu itibariyle 40 bin adedi geçtiğini kaydeden Tolga Murat Özdemir, “Yıl sonunda en az 70 bini bulacak  diye düşünüyoruz. 2024 sonunda yollardaki elektrikli araçların sayısı 250 bini bulacak” dedi. 

tolga-murat-ozdemir-gensed-baskani.jpgELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE ŞEBEKELERİN DURUMU 

Elektrikli araç sayısındaki artışın elektrik şebekesi üzerindeki beklenen etkilerine de değinen Tolga Murat Özdemir “Elektrikli araçlar 2030’larda artık ülke şebekesini zorlayacak durumda olabilir” dedi. Elektrikli araçların yaygınlaşması nedeniyle şebekenin zorlanmasını engellemek için güneş enerjisi ile dağıtım firmalarının birlikte çok önemli bir rol oynayacağını ifade eden Özdemir, depolama sistemlerinin de bu konuda kritik bir görev üstleneceğini kaydetti. 

KARBON VERGİSİ VE YENİLENEBİLİRİN ÖNEMİ 

2025 yılı başından itibaren sınırda karbon vergisinin dört önemli sektörde uygulamaya geçeceğini hatırlatan GENSED Başkanı Tolga Murat Özdemir, bu durumun yenilenebilir enerji yatırımlarının önemini bir kez daha arttırdığını kaydetti. “Ama zamanımız kalmadı” diyen Özdemir “Biz bu konuda paydaşlarımızla her ortamda her platformda işlerin daha hızlı yürümesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Mücadelemiz ve tartışmalarımız oluyor ama bunlar hep daha iyiye gitmek için” ifadelerini kullandı. 

DEPOLAMA, GÜNEŞ ELEKTRİĞİNİN GARANTİSİ 

Bugün 23’üncüsünü düzenledikleri seminenler dizisinin içeriğine geçen yıldan itibaren depolamayı da kattıklarını anlatan GENSED Başkanım Tolga Murat Özdemir şöyle konuştu: 

“2018 yılında depolama konuşulmazken GENSED olarak tüzüğümüze de yazarak sadece bir güneş enerjisi değil, güneş enerjisi ve depolama derneği olduk. O günden bu yana da (Enerji depolaması güneş enerjisinden elektrik üretiminin bir garantisidir güneşimiz hiç batmayacak) diyoruz. Aslında metafor gibi algılanabilir ama bunu bilinçli yaptık. Güneş ve rüzgârı alternatif enerji kaynağı olmaktan çıkarıp bir baz enerji kaynağı yapabilmek için tek çare depolama.” 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / ANKARA 

Önceki ve Sonraki Haberler