1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özkök: Güneş YEKA programı netleşmeli

Özkök: Güneş YEKA programı netleşmeli

 Enerji Günlüğü - Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği Başkanı Cem Özkök, Türkiye’nin YEKA güneş ihalesi programını bir an önce netleştirmesi...

Özkök: Güneş YEKA programı netleşmeli

 Enerji Günlüğü - Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği Başkanı Cem Özkök, Türkiye’nin YEKA güneş ihalesi programını bir an önce netleştirmesi gerektiğini söyledi. 

Cem Özkök, 10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nın (EIF) ikinci gününde düzenlenen Solar Konferansı açılış oturumunda konuştu. Türkiye’de ciddi bir eğitimli genç nüfus bulunduğunu belirten Özkök, “Güneş yatırımcısı şunu bilmeli. 2018-19-20’de Türkiye ne kadar güneş yatırımı yapacak? Nasılından vazgeçtim. Dünyanın neresine baksan Türk var. Çok fazla yatırımcımız var. 20 milyon gencimiz var, hepsi pırıl pırıl, en azından bir yabancı dil biliyorlar. Bunları kimse tutamaz” dedi. 

Güneş enerjisi sektörünün gelişimi açısından Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) modelinin çok önemli olduğunu ifade eden Özkek, “Türkiye’de birşeyin oturması ve doğru oturması çok önemli. Mini YEKA’lar olabilir. Bizim isteğimiz yatırım programının bir an önce açıklanması ve yatırımcının önünü görmesi. Bu rekabeti, rekabet de fiyatların düşmesini getirecek” diye konuştu. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / ANKARA

Önceki ve Sonraki Haberler