1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özlü: Enerji endüstrisi oluşturmamız gerekiyor

Özlü: Enerji endüstrisi oluşturmamız gerekiyor

Enerji Günlüğü - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında enerji endüstrisi oluşturmamız gerektiğini...

Özlü: Enerji endüstrisi oluşturmamız gerekiyor

Enerji Günlüğü - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında enerji endüstrisi oluşturmamız gerektiğini söyledi.

10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda (EIF) yaptığı açılış konuşmasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Bütün çalışmalarımızın esas amacı küresel piyasalar ile entegre yerli ve milli piyasamızı oluşturmaktır. Milli enerji ve maden politikası kapsamında enerji endüstrisi oluşturmamız gerekiyor. Milli, yerli, temiz ve sürdürülebilir bir enerji için sadece devletin çalışmaları yeterli değil, sivil toplum kuruluşları, şirketlere de iş düşüyor. Bu bir takım çalışmasıdır.” dedi.

ENERJİ BİR UYGARLIK ARACIDIR

Enerjinin bir uygarlık aracı olduğunu belirten Özlü, “Yeterince enerjiniz yoksa yeterince enerjinizi değerlendiremiyorsanız uygarlık yarışında geri kalırsınız. Biz bu uygarlık yarışında asla geride kalmayacağız.” dedi.

Özlü, toplam kurulu gücümüzü iki kattan fazla arttırarak 80 MW’a çıkardığımızı ve önümüzdeki süreçte ilave 50 MW’a daha ihtiyaç olduğunu belirterek, artan ihtiyaca dengeli bir şekilde cevap vereceklerini ve toplamda 30 milyar liralık bir yatırımı hayata geçireceklerini kaydetti. 

SANAYİCİYE EN UCUZ ELEKTRİK VEREN ÜLKELERDEN BİRİYİZ

Sanayicilerimizin öncelikli ihtiyacı için OSB bölgelerine doğal gaz götürülmesi için ciddi çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Özlü, “Elektriğin en uygun maliyetle teminine büyük önem veriyoruz. Sanayicimize elektriği Avrupa ortalamasından yaklaşık yüzde 56 daha ucuz sağlıyoruz. Enerji teknolojilerinin ilerlemesi için her türlü Ar-Ge faaliyetini destekliyoruz. Örneğin madencilik alanında uygulanacak teknolojilerle ülkemiz söz sahibi olacak. Ayrıca çevreye karşı da son derece duyarlı olacağız. Çevreyi teknolojiyle koruyacağız.” İfadesini kullandı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / Ankara

Önceki ve Sonraki Haberler