1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özme Gayrimenkul`ün GES’i kapasite arttıracak

Özme Gayrimenkul`ün GES’i kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Özme Gayrimenkul, Mersin'de kurmayı planladığı Güneş Enerji Santrali’nin kapasitesini 4.5 MW’a çıkaracak.Özme Gayrimenkul Teks....

Özme Gayrimenkul`ün GES’i kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Özme Gayrimenkul, Mersin'de kurmayı planladığı Güneş Enerji Santrali’nin kapasitesini 4.5 MW’a çıkaracak.

Özme Gayrimenkul Teks. Turz. İnş. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Mersin İli, Erdemli İlçesi, Kumkuyu Çanakçı Mh., 197 ada, 5 nolu parsel üzerinde yapılması planlanan Güneş Enerji Santrali kapasite arttıracak. Şirket, Parselin A kısmına 1 MWe kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali kurulması ve parselin B, C, D, E kısımlarının her birine 1 MWe kapasiteli Güneş Enerji Santralleri kurmayı planlıyor. Böylece santralin kapasitesi 5 MW'a çıkacak.

Kurulması planlanan 5 adet lisanssız elektrik üretim tesisinin proje bedeli 4 milyon TL olarak öngörülüyor. Projenin inşaat aşamasında 10 kişi, işletme aşamasında 4 kişi çalıştırılması planlanıyor.

KAPASİTE ARTIŞI PROJESİ İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Mersin Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler