1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özmen-1 GES için ÇED Olumlu kararı

Özmen-1 GES için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Ergün Enerji'nin Muğla'da kurmayı planladığı 14 MW kurulu gücünde ÖZMEN-1 Güneş Enerji Santrali için ile ilgili “ÇED Olumlu”...

Özmen-1 GES için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Ergün Enerji'nin Muğla'da kurmayı planladığı 14 MW kurulu gücünde ÖZMEN-1 Güneş Enerji Santrali için ile ilgili “ÇED Olumlu” kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ÖZMEN-1 Güneş Enerji Santrali (14 MWe) projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildiği duyuruldu. 

Kararın, Muğla Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmekiyor. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de MUĞLA Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

Ergün Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş.’ye ait Muğla İli, Merkez, Düğerek-Karşıyaka Mahallesi mevkiinde, toplam 404303.325 m2'lik alanda kurulu gücü 14 MWe olan “ÖZMEN-1 Güneş Enerji Santrali'nin (14 MWe)” inşaat süresi 46 ay olarak planlanıyor.

ERGÜN ENERJİ MUĞLA'DA 14 MW'LIK GES KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler