1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Öztüketim amaçlı yenilenebilir santrallere aylık mahsuplaşma hakkı tanındı

Öztüketim amaçlı yenilenebilir santrallere aylık mahsuplaşma hakkı tanındı

Enerji Günlüğü - Öztüketim amacı ile kurulmuş yenilenebilir enerji santralleri artık ihtiyaç fazlası elektriklerinin bedelini aylık olarak alabilecekler.EPDK,...

Öztüketim amaçlı yenilenebilir santrallere aylık mahsuplaşma hakkı tanındı

Enerji Günlüğü - Öztüketim amacı ile kurulmuş yenilenebilir enerji santralleri artık ihtiyaç fazlası elektriklerinin bedelini aylık olarak alabilecekler.

EPDK, “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”i bugünkü Resmi Gazete’de yayınladı.

Buna göre, bir üretim tesisinin ve varsa barasına bağlı tüketim tesislerinin gerçekleştirmiş olduğu elektrik enerjisi tüketimine ilişkin olarak, ilgili ölçüm noktalarından yapılan çekişlerin herhangi bir tedarikçinin portföyünde yer almaması halinde, ilgili fatura dönemindeki bu üretim tesisine ait uzlaştırmaya ilişkin aylık toplam üretim miktarı düşüldükten sonraki aylık net çekiş miktarı da yönetmelikte belirtilen ödeme yükümlülüğü oranı hesabında dikkate alınacak. otoprodüktör lisansı üretim lisansına dönüştürülen lisans sahibi tüzel kişilerin, söz konusu lisansları kapsamındaki üretim tesislerinin barasına bağlı olmaksızın nakil yoluyla beslenen kendilerine ait tüketim tesislerine sağladıkları elektrik enerjisi de bu esaslara göre ödeme yükümlülüğü oranı hesabında dikkate alınacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler