1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Pakistan Parlamentosu tüm enerjisini güneşten alıyor

Pakistan Parlamentosu tüm enerjisini güneşten alıyor

Enerji Günlüğü - Pakistan Parlamentosu enerji ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılayan dünyanın ilk Parlamentosu oldu.Enerji ihtiyacının...

Pakistan Parlamentosu tüm enerjisini güneşten alıyor

Enerji Günlüğü - Pakistan Parlamentosu enerji ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılayan dünyanın ilk Parlamentosu oldu.

Enerji ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılayan Pakistan Parlamentosu dünyada bir ilke imza attı. Ülkenin başkenti İslamabad'da bulunan ve Meclis-i Şura olarak bilinen Pakistan Parlamentosu 12 Şubat itibariyle güneş elektriğini kullanmaya başladı.

Binanın güneş enerjisi kurulumu için ilk defa 2014 yılında işe başlanmış ve Çin yaklaşık 36.5 milyon Sterlin tutarında fon sağlamıştı. Proje geçen yıl Çin Cumhurbaşkanı Xi Jiping'in ziyareti sırasında resmi olarak başlatılmıştı.

Şimdi tamamlanan güneş kurulumu ile 80 MW elektrik üretiliyor ve bunun 62 MW'ı meclis binasının enerji ihtiyaçları için kullanılıyor. Kalan elektrik ise ulusal elektrik şebekesine aktarılıyor.

Ülke ekonomisine yılda 1 milyon Dolar katkı sağlayacak olan santralin resmi açılışının ise bu ay içinde yapılması bekleniyor.

Pakistan'da konutların yüzde 44'ünün şebeke bağlantısı bulunmuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler