1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Pakistan ve Rusya doğalgaz boru hattı anlaşmasını imzaladı

Pakistan ve Rusya doğalgaz boru hattı anlaşmasını imzaladı

Enerji Günlüğü - Pakistan ve Rusya'yı birbirine bağlayacak ve iki ülke arasında bir enerji koridoru görevi görecek olan 10 milyar dolarlık yeni bir...

Pakistan ve Rusya doğalgaz boru hattı anlaşmasını imzaladı

Enerji Günlüğü - Pakistan ve Rusya'yı birbirine bağlayacak ve iki ülke arasında bir enerji koridoru görevi görecek olan 10 milyar dolarlık yeni bir boru hattı kurulması için anlaşma imzalandı. 

Ciddi boyutlarda doğalgaz sıkıntısı yaşayan Pakistan'a Rusya ile birlikte yeni bir boru hattı kurulacak. Pakistan’da bir kaç bölge ve Rusya'yı birbirine bağlayacak ve iki ülke arasında bir enerji koridoru görevi görecek olan bir doğal gaz boru hattı için anlaşma geçtiğimiz hafta Moskova’da imzalandı. Yetkililere göre, boru hattı iki ülkeyi birbirine yaklaştıracak stratejik olarak çok önemli bir proje.

Projeyi Rusya tarafında Gazprom uygulayacak. Hattın son maliyeti, Gazprom tarafından yapılacak bir fizibilite çalışmasının ardından değerlendirilecek. Pakistan kabinesi Gazprom’un fizibilite çalışmasını kendi maliyet ve riskine göre yürütmesine de izin verdi. Öte yandan Pakistan gaz ithalat projelerini yürütmek üzere kurulan ve TAPI gibi gaz boru hattı projeleri üzerinde çalışan bir devlet şirketi olan Inter State Gas Systems (ISGS), Pakistan tarafında projeyi uygulayacak.

Boru hattı Pakistan’da birkaç bölgeyi birbirine bağlamakla kalmayacak, aynı zamanda Pakistan'ın enerji ihtiyaçlarını karşılamasına da yardımcı olacak. Rusya Pakistan'a günde 500 milyon ila 1.5 milyar metreküp doğal gaz tedarik edecek.

RUSYA PAKİSTAN’DA DOĞALGAZ AĞINI GENİŞLETECEK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler