1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Pakistan'da 1320 MW'lık Shahiwal Termik Santrali devrede

Pakistan'da 1320 MW'lık Shahiwal Termik Santrali devrede

Enerji Günlüğü - Çinli şirketler tarafından inşa edilen ve 10 milyon Pakistanlının elektrik ihtiyacını karşılayacak olan 1320 MW'lık Shahiwal Termik...

Pakistan'da 1320 MW'lık Shahiwal Termik Santrali devrede

Enerji Günlüğü - Çinli şirketler tarafından inşa edilen ve 10 milyon Pakistanlının elektrik ihtiyacını karşılayacak olan 1320 MW'lık Shahiwal Termik Santrali tam kapasite elektrik üretmeye başladı.

Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesinde önemli bir mesafe daha katedildi. Çinli Huaneng Shandong Power Generation Co., Ltd. ve Shandong Ruyi Technology Group Co., Ltd., şirketleri ortaklığı tarafından inşa edilen Pakistan'ın 1320 MW'lık kömür yakıtlı Shahiwal Termik Santrali'nin 660 MW'lık ikinci ünitesi de Hafta başında şebekeye bağlanarak tamamlandı. Santralin 660 MW'lık ilk ünitesi de Mart ayı sonlarında üretime başlayıp şebekeye bağlanmıştı. 

PAKİSTAN ELEKTRİK İHTİYACININ ÇEYREĞİ KARŞILANACAK

2015 yılında inşasına başlanan santralin toplam maliyeti 1.8 milyar dolar oldu. Santralin yılda 9 milyar kWh'den fazla elektrik üretmesi ve 10 milyon insanın elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Bu da Pakistan'ın toplam elektrik ihtiyacının dörtte birine karşılık geliyor.

EKİM'DE NÜKLEER SANTRAL DE TAMAMLANACAK

Pakistan enerji güvenliğini sağlamak için nükleer enerjiyi de devreye sokmaya hazırlanıyor. Pakistan Atom Enerjisi Komisyonu ve Çin Ulusal Nükleer Birliği ortaklığında inşa edeilmekte olan 340 MW kapasiteli Chashma Nükleer Santrali -IV Ekim ayında devreye alınacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler