1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Pakistan’da petrol sıkıntısı

Pakistan’da petrol sıkıntısı

Enerji Günlüğü – Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ardından Pakistan’ın en büyük petrol rafinerisi PARCO’nun üretimi kısmi olarak durdurması...

Pakistan’da petrol sıkıntısı

Enerji Günlüğü – Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ardından Pakistan’ın en büyük petrol rafinerisi PARCO’nun üretimi kısmi olarak durdurması ülkede benzin kıtlığına neden oldu.

Pakistan’da petrol fiyatlarının düşmesi ardından benzine talebin artması ve ülkenin en büyük petrol rafinerisi PARCO’nun üretimini belli oranda durdurması krize neden oldu. Son 3 gündür benzin alabilmek için istasyonlarda bekleyen Pakistanlılar uzun kuyruklar oluşturdu.

GECE BENZİN SATIŞI YASAKLANDI

Litresi 1 doların altında seyreden petrol fiyatları sebebi ile ülkede benzine talep arttı. Ülkenin en büyük petrol rafinerisi PARCO ise üretimini kısmi olarak durdurdu. Ayrıca ülkede, yerel saatle gece 01:00 ila 07:00 arası benzin satışı yasaklandı. Yaşanan petrol krizinden dolayı istasyonlar, 7 litrenin üzerinde petrol satamıyor. Başkent İslamabad’da, 7 litre benzin için kuyruklarda saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşlar zor durumda kalıyor.

PSO BORÇLARINI ÖDEYEMEDİ

Öte yandan, ülkede finans sekreterliğinin senatoya verdiği bilgide ise Pakistan Devlet Petrolü’nün (PSO) borçlarını ödeyemediği ve yeterli fonu bulamadığı için krizin yaşandığı aktarıldı.

Pakistan'da petrol konusunda yaşanan sıkıntılarla ilgili henüz açıklama yapılmazken, ilgili birimlerden 4 bürokratın işine son verildiği belirtildi. Başbakan Navaz Şerif'in ise bugün konu ile ilgili acil durum toplantısı yapacağı belirtiliyor.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler