1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Palandöken: Elektrik ve gazda esnafa özel tarife uygulansın

Palandöken: Elektrik ve gazda esnafa özel tarife uygulansın

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın son gelen zamların altından kalkamayacağını belirterek, esnafa özel tarife uygulanarak elektrik ve doğalgaz fiyatlarının aşağı çekilmesini istedi.

Palandöken: Elektrik ve gazda esnafa özel tarife uygulansın

Enerji Günlüğü - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın son gelen zamların altından kalkamayacağını belirterek, esnafa özel tarife uygulanarak elektrik ve doğalgaz fiyatlarının aşağı çekilmesini istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yıla girerken gelen zamlar üzerine yaptığı açıklamada, elektrik, doğalgaz ve yeniden değerleme oranına göre gelen diğer zamların başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere her kesimi olumsuz etkileyeceğini belirtti. Zaten pandemide oldukça zor günler geçiren, BAĞ-KUR’unu, vergisini ve iş yerinin kirasını ödeyemeyerek zor günler geçiren esnafın bu zamların altından kalkamayacağını kaydeden Palandöken, “Bu zamların altından esnafımızın kalkması mümkün değil. Bu zamlar ile esnafın ışığı yanmaz, sokaklar aydınlanmaz çünkü vitrinin lambalarını söndürmek zorunda kalır. Bunların olmaması için esnaf için özel tarife uygulanmalı. Dolmuş, taksi, kamyon ve minibüsler kontak açamaz, marşa basamaz. Onun için ÖTV ve KDV indirimine gidilmeli” dedi.  

Palandöken, Aralık ayı için açıklanan enflasyon oranının yıllık 36.08 artarak, beklentinin de üzerinde son 19 yılın en yüksek oranı olarak kayıtlara geçtiğini de sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler