1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Palandöken: Vatandaş sırtındaki kaçak elektrik kamburundan kurtarılmalı

Palandöken: Vatandaş sırtındaki kaçak elektrik kamburundan kurtarılmalı

Enerji Günlüğü - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kaçak elektrik kullanımının ekonomiye ve vatandaşa ağır yük getirdiğini ve vatandaşın sırtındaki...

Palandöken: Vatandaş sırtındaki kaçak elektrik kamburundan kurtarılmalı

Enerji Günlüğü - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kaçak elektrik kullanımının ekonomiye ve vatandaşa ağır yük getirdiğini ve vatandaşın sırtındaki kaçak elektrik kamburundan kurtarılması gerektiğini söyledi.

Kaçak elektrik kullanımının ekonomiye ve vatandaşa ağır yük getirdiğini vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,"Vatandaşın sırtındaki kaçak elektrik kamburundan kurtarılması gerekiyor. İçinde bulunduğumuz kış aylarında elektrik tüketimi daha çok artıyor. O yüzden ne dinimizde ne kültürümüzde yeri olmayan kaçak kullanımını bir an önce bitirmeliyiz. Dağıtım şirketleri daha özverili ve kararlı şekilde kaçak elektrik kullanan aboneleri tespit edip yaptırım uygulamalı. Ekonomik dalgalanmadan çıkmışken ülkemizin yeni büyüme hedeflerine koşar adım gitmesi için bu konunun üzerine gidilmeli" dedi. 

KAÇAK ELEKTRİK ÜLKEMİZİN KAMBURU

Ülkemizin sırtında bir kambur olan kaçak elektrik kullanımının ekonomik açıdan büyük kayıplara neden olduğunu hatırlatan Palandöken, "Bu kamburdan kurtulmak için dağıtım şirketlerinin denetimleri sıklaştırması, özverili ve kararlı şekilde tüm kaçak elektrik kullanan aboneleri tespit etmesi gerekiyor. Yeni bir düzenleme ile artık bu haksızlığa son verilmeli. Çünkü hiç kimse kullanmadığı elektriğin hatta başkasının kullandığı elektriğin faturasını ödemek zorunda değil. Bu yıl peş peşe gelen elektrik zamları zaten vatandaşı zorlarken bu konuya hassasiyet ile yaklaşılarak çözüm bulunmalı" diye konuştu. 

FATURASINI DÜZENLİ ÖDEYEN VATANDAŞ KAÇAK BEDELİNİ ÖDEMEMELİ

Faturasını düzenli ödeyen dürüst vatandaşlara kaçak elektrik bedelinin yüklenmemesi gerektiğini belirten Palandöken, "Elektriğini kaçak kullanmayan, faturasını düzenli ödeyen dürüst vatandaşların üzerlerine kaçak elektrik bedeli yüklenmemeli. Hiçbir kullanım yapmadığı halde milyonlarca lira fatura gelen ve bu haksızlık nedeniyle üretim yapmayı bırakan çiftçilerimiz var. Esnafımız, en önemli maliyet kalemlerinden biri olan elektrik faturasını öderken kimsenin kaçak kullandığı faturayı ödemek zorunda değil. Kaçak elektrik kullanımını önlemek adına abone bazlı tesisat kontrolleri artırılmalı. Kaçağın en az olduğu iller de tespit edilerek, bir indirim sağlanmalı ve böylelikle tüketiciler kaçak kullanmamaya teşvik edilmeli. Kaçak elektrik aynı zamanda büyük bir enerji kaybına, dış borçlanmaya da neden oluyor" dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler