1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Park Elektrik’te 139 maden işçisi görevden alınıyor

Park Elektrik’te 139 maden işçisi görevden alınıyor

Enerji Günlüğü - Park Elektrik Şiirt Madenköy’deki açık ocak işletme kadrosunda yer alan toplam 211 işçiden, stratejik öneme sahip birimlerde...

Park Elektrik’te 139 maden işçisi görevden alınıyor

Enerji Günlüğü - Park Elektrik Şiirt Madenköy’deki açık ocak işletme kadrosunda yer alan toplam 211 işçiden, stratejik öneme sahip birimlerde çalışan işçiler dışındaki 139 işçinin işten çıkarılmasına karar verdi.

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi Ve Ticaret AŞ'ye ait Siirt'teki Madenköy bakır madeninde 17 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen heyelanın ardından üretime ara verildiği belirtilmiş, o günden bu yana maden sahasında üretim gerçekleştirilmemişti. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamada Şirket tarafından madenle ilgili olarak uzman kişi ve kurumlara yeni bir projenin hazırlatılması ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne değerlendirilmek üzere sunulmasının, ayrıca sunulacak yeni projenin ilgili müdürlük tarafından onaylanmasının ne kadar süre alacağının bilinemediği belirtildi. Bu sebeple Siirt Madenköy açık ocak işletmesinde; taşeron firmalarla yapılan dekapaj sözleşmelerinin iptaline, açık ocakta Şirket kadrosunda çalışan işçilerin iş akitlerinin feshedilmesine karar verildi.

Diğer yandan, Şirketin konsantrasyon tesisi ile ilgili olarak ise stoklarda yer alan yaklaşık 300 bin ton cevherin işlenerek üretime devam edilmesi, yaklaşık 5 bin wmt konsantre bakırın ihracat işleminin gerçekleştirilmesi ve cevher ve konsantre bakır stoklarının bitmesini takiben gelişmelere bağlı olarak konsantrasyon tesisinde istihdam edilen işçilerin durumunun ayrıca değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Bu doğrultudaki değerlendirmeler sonucunda Park Elektrik, açık ocak işletme kadrosunda yer alan toplam 211 işçiden, stratejik öneme sahip birimlerde çalışan işçiler dışındaki 139 işçinin iş akdine karar verdi. Şirket, işçilerin tüm haklarının ödenerek, iş akitlerinin 31 Ocak 2017 tarihi itibariyle zorunlu olarak feshedilmesi için Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne müracaat etti. 

PARK ELEKTRİK, SİİRT'TEKİ MADENİ KAPATIYOR 

 

Önceki ve Sonraki Haberler