1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Petkim Global ESG sıralamasında 8. oldu

Petkim Global ESG sıralamasında 8. oldu

Petkim AŞ, küresel çevre ve sosyal yönetişim derecelendirmesinde, 206 şirket arasında 8’inci oldu.

Petkim Global ESG sıralamasında 8. oldu

Enerji Günlüğü - Petkim AŞ, küresel çevre ve sosyal yönetişim derecelendirmesinde, 206 şirket arasında 8’inci oldu.

SOCAR Türkiye grup şirketlerinden Petkim AŞ, bağımsız denetçi kuruluş Sustainalytics tarafından yapılan, Çevresel Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (Environmental Social and Corporate Governance - ESG) kriterleri sıralamasında, 206 şirket arasında en başarılı 8. şirket seçildi. 

Sustainalytics’in ESG kriterleri için farklı sektörlerdeki şirketleri denetlediği sıralamada Petkim, Ticari Kimyasallar kategorisi risk derecelendirmesinde, 206 şirket arasında 8’inci sırada yer aldı. 

ESG, bir şirketin sektörde önemli risklere maruz kalıp kalmadığını ve bu riskleri ne ölçüde yönettiğini değerlendiriyor ve şirketlere global ölçekli bir sürdürülebilirlik akreditasyonu veriyor. 

“PETKİM PANDEMİYE RAĞMEN YATIRIMLARA DEVAM ETTİ”

ESG derecelendirmesinde alınan sonucu değerlendiren SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, “Sürdürülebilir üretim, SOCAR Türkiye’nin her zaman faaliyet odağına aldığı bir süreçtir. Sürdürülebilirliğin dünya ölçeğinde değerlendirildiği ESG skoru bağlamında da mevcut performansımızı ve yerimizi sürekli değerlendirerek kendimizi ve grup şirketlerimizi geliştirmek için gerekli planlamaları yaptık. Global ESG derecelendirmesinde grup şirketimiz Petkim ile elde ettiğimiz başarılı performans da, sürdürülebilir üretim adına gerçekleştirdiğimiz kapsamlı altyapı ve entegrasyon çalışmalarımızın önemli sonuçlarından biri oldu. Sürdürülebilirlik yatırımlarına, bu konuda katma değer sağlayacak çözümlere ve AR-GE çalışmalarına devam ediyoruz. Değerlendirmenin yapıldığı dönem pandemi koşullarına denk geldi. Buna rağmen, yatırımlarımıza devam ettik” dedi.

25 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Sustainalytics şirketi, yatırımcılar ve şirketler için yüksek kaliteli, analitik çevresel, sosyal ve yönetim araştırması, kurumsal yönetim hizmetleri ve risk derecelendirmeleri sağlıyor. Şirket, dünya çapında önde gelen fon ve varlık yöneticisi ile işbirliği yapıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler