1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PETKİM’de anlaşma sağlandı

PETKİM’de anlaşma sağlandı

Enerji Günlüğü - PETKİM ile Petrol-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde anlaşma sağlandı.PETKİM Genel...

PETKİM’de anlaşma sağlandı

Enerji Günlüğü - PETKİM ile Petrol-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde anlaşma sağlandı.

PETKİM Genel Müdürlüğü tarafından anlaşma ile ilgili yapılan açıklamada, “Biliyoruz ki, yeni dönem Toplu İş Sözleşmemiz, PETKİM çalışanlarından paydaşlarına kadar her kesim için huzurlu ve kazançlı bir çalışma döneminin devamı olacaktır. “PETKİM Benim” düşüncesiyle üreten ve bu güçle Türkiye'nin 20 büyük sanayi tesisinden birini oluşturan PETKİM ve PETKİM'lilerin ortak iradeyle imzaladığı bu sözleşmenin yeni yatırımlara açılan kapı olacağına yürekten inanıyoruz.” denildi.

ANLAŞILAN MADDELER

Sendika yöneticilerinin, fabrika içerisinde bekleyen işçilere anlaşma detayları ile ilgili yaptıkları bilgilendirmeye göre anlaşmaya varılan maddeler şunlar:

Yeni dönem Toplu İş Sözleşmemiz 01.01.2017 – 31.12.2019 dönemini içerecek şekilde 3 yıllık olarak imzalandı.

Ücretlerde 1. Yıl Birinci Altı Ay %6 (%4,73 enflasyon oranının üstüne 1,27 puan artı zam) ücret zammı ve 2006 yılı sonrasında işe giren işçilere bu ücret zammına ilave olarak 4 puan skala yakınlaştırma,

1. Yıl İkinci Altı Ay Enflasyon oranında zam,

2. Yıl Birinci Altı Ay Enflasyon oranında zam,

2. Yıl İkinci Altı Ay Enflasyon oranında zam,

3. Yıl Birinci Altı Ay Enflasyon oranının üzerine + 1,27 puan zam, 2006 yılı sonrasında işe giren işçilere 4 puan skala yakınlaştırma,

3. Yıl İkinci Altı Ay Enflasyon oranında zam, yapılması karara bağlandı.

Ayrıca, sosyal ödemeler ve vukua bağlı ödemelerde %15-%16 oranlarında artış oldu. Çalışanların Bayram Parası 275 TL'den 380 TL'ye yükseltildi.

Çin internette nasıl ünlü olunurun okulunu açtı

İnternet günümüz insanının vazgeçilmez uğraşlarının başında geliyor. Bir çok sosyal medya ağında yarışan milyonlarca insan takipçi sayılarını artırmaya çalışıyor. Kimi bunda başarılı olup bunu önemli bir kazanç kapısı haline getirirken kimi de pek başarılı olamıyor. 

Eğer siz de internet fenomeni olmak istiyor ama bu konuda çok da başarılı olamadığınızı düşünüyorsanız artık endişelenmeyin. Bunun için eğitim alıp kendinizi geliştirebilirsiniz. 

Bu konuda ilk girişim Çin'den geldi. Çin de bir üniversite, internette ünlü olabilmek için gerekli yeteneklerle donatmak için üç yıllık özel bir önlisans bölümü açtı. Makyaj sınıflarından, podyum yürüyüşü çalışmalarına ve dans performanslarına kadar, internet fenomeni olmak için gerekli her şey burada öğretiliyor. Şu anda çoğu kadın olmak üzere bu bölümün toplam 33 öğrencisi bulunuyor. 

Tabi bunu başaran Çinliler yılda 46 milyon dolara kadar para kazanabiliyorlar. Çünkü Çin'de 700 milyon cep telefonu kullanıcısı mevcut. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler