1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatı 60 dolar sınırında

Petrol fiyatı 60 dolar sınırında

Petrol fiyatları ABD'de 1,9 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketi ve OPEC+’nın arz kısıntısı beklentileriyle 60 dolar/varil seviyesine yaklaştı.

Petrol fiyatı 60 dolar sınırında

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları ABD'de 1,9 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketi ve OPEC+’nın arz kısıntısı beklentileriyle 60 dolar/varil seviyesine yaklaştı.

Petrol fiyatları, OPEC+ ülkelerinin arz kısıntısına devam etmeleri, zayıflayan dolar ve ABD'de Başkan Joe Biden'in 1,9 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketinin Kongre'den geçeceği beklentileriyle haftanın ilk gününe 60 dolar/varil seviyesine yükselerek başladı. 1 yıldır ilk kez 60 doların üzerini gören Brent petrolün varil fiyatı şu sıralar 60 dolar/varil seviyesinin biraz altında seyrediyor. 

Amerikan Batı Teksas petrolü (WTI) ise haftaya yüzde 1’in üzerinde bir artışla başladı ve şu sıralar 57,5 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Petrol fiyatları, geçen hafta OPEC+ petrol üreticilerinin üretim kesintilerini sürdürmesi, haftalık petrol stoklarının azalması ve artan teşvik paketi umuduyla %10'a yakın yükselmişti.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler