1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatında 65 dolar umudu

Petrol fiyatında 65 dolar umudu

Enerji Günlüğü - 30 Kasım'da Viyana'da yapılacak OPEC Zirvesi'nden bir karar çıkarsa 2017'de petrol fiyatı 65 dolar seviyesine ulaşabileceği ifade edildi.KPMG,...

Petrol fiyatında 65 dolar umudu

Enerji Günlüğü - 30 Kasım'da Viyana'da yapılacak OPEC Zirvesi'nden bir karar çıkarsa 2017'de petrol fiyatı 65 dolar seviyesine ulaşabileceği ifade edildi.

KPMG, petrol ve gaz piyasalarındaki değişimi analiz etti. KPMG Enerji Sektör Lideri Onur Okutur'a göre 30 Kasım'da Viyana'da yapılacak OPEC Zirvesi, petrol fiyatları için kritik önem taşıyor. Toplantıdan piyasayı kontrol altına alabilecek bir karar çıkarsa 2017'de petrol fiyatı 65 dolar seviyesine ulaşabilir.

OPEC üyeleri arasında oluşan fikir birliğine vurgu yapan Okutur, “Petrol üretiminin dondurulmasının yanı sıra üretim kesintisi ihtimali de güçleniyor. 30 Kasım’da Viyana’da yapılacak toplantıda alınabilecek orta ölçekli bir üretim kesintisi kararı, petrolün varil fiyatını yeniden 60 dolar seviyelerine çıkarıp üye ülkelerin rahat bir nefes almalarına zemin hazırlayabilir. Ülkeler ayrıca, ABD kaya gazı üreticilerinin fiyatlardaki yükselişe ne kadar hızla tepki vereceklerine odaklanacak” şeklinde konuştu.

Okutur, KPMG analizindeki geleceğe dair tahminleri ise şöyle aktardı: “ABD kaya gazı üretiminin bu duruma vereceği tepki piyasayı domine edecek. Fiyatlar 2017 yılında 65 dolar düzeyine ulaşacak. OPEC’in üretimi kontrol altına almaya yönelik son çabaları, piyasanın OPEC’in fiyatların aşağıya gitmesini önlemekten başka şeyler de yapabileceğine dair kalan umutlarının, ABD’nin üretim kapasitesi nedeniyle tükenmesine paralel olarak ters tepebilir. OPEC üyelerinin konsensusa ulaşamayacaklarına dair baz senaryomuz ise 2017 yılı için 52,50 dolarlık bir WTI ham petrol fiyatı öngörüyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler