1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları 55 dolar seviyesinin üzerinde

Petrol fiyatları 55 dolar seviyesinin üzerinde

Petrol fiyatları koronavirüs endişeleri ile biraz gerilese de 55 dolar seviyesinin üzerinde seyrediyor.

Petrol fiyatları 55 dolar seviyesinin üzerinde

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları koronavirüs endişeleri ile biraz gerilese de 55 dolar seviyesinin üzerinde seyrediyor.

Avrupa'da koronavirüs salgınnının önüne geçmek için karantina, kapatma tedbirlerinin uygulanmaya devam edilmesi, yeni vaka sayısının son 5 ayın en yüksek seviyesine çıktığı Çin'de giriş çıkışların kapatıldığı kent sayısının artması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını düşürdü. Geçtiğimiz haftaya göre yüzde 1,50 oranında düşen Brent petrolünün varil fiyatı haftaya 55 dolar/varil seviyesinin biraz üzerinde başladı. Batı Teksas petrolü de Cuma gününe göre yüzde 1 civarında bir düşüşle 51,70 dolar/varil seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, geçtiğimiz hafta güçlü yükseliş gösteren petrol fiyatlarının artan koronavirüs vakalarının yarattığı endişenin tetiklediği bir kar realizasyonu yaşamakta olduklarını ifade ediyorlar. ABD'de Seçilmiş Başkan Joe Biden'in göreve geldikten sonra ekonomiye daha fazla destek sağlanacağı yönündeki açıklamaları petrol fiyatlarında keskin bir geri gelişi engelliyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler