1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları güçleniyor

Petrol fiyatları güçleniyor

Covid-19 salgının hafiflemesi ile artan talep ve stoklarda azalma ile petrol fiyatlarında toparlanma sürüyor. 

Petrol fiyatları güçleniyor

Enerji Günlüğü - Covid-19 salgının hafiflemesi ile artan talep ve stoklarda azalma ile petrol fiyatlarında toparlanma sürüyor. 

Yeni tip koronavirüs Covid-19’a karşı normalleşme sürecinin başlaması ile artan talebe ek olarak büyük üreticilerin üretim kısıtlamalarına gitmesiyle azalmaya başlayan petrol stokları sonucunda petrol fiyatlarında toparlanma hareketi ivme kazandı. 

Piyasanın yeniden denge kazanmaya başlaması ile üst üste üçüncü haftayı da kazançla geçiren Brent Petrol şu sıralarda 33.83 dolar seviyesinde işlem görüyor. ABD'nin Batı Teksas tipi ham petrolü (WTI) ise 31.09 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

ABD-ÇİN TİCARET SAVAŞI FİYATLARI BASKILAYABİLİR

Öte yandan ABD - Çin ticaret savaşının tekrar geri dönmesine yönelik endişelerin artmasının petrol fiyatlarını baskılayabileceği kaydediliyor. ABD, Huawei'ye karşı önlem olarak ihracat kanununu değiştirdi. ABD Ticaret Bakanlığı'nın yeni ihracat kuralı Huawei'ye yarı iletken sevkiyatının önünü kesiyor. Gerekçe ise Çin merkezli şirketin ABD tasarımlarını ve teçhizatlarını kullanmasını engellemek. Çin ise, ABD'yi Huawei'ye kısıtlama nedeniyle ABD'yi devlet gücünü suistimal etmekle suçladı. Çin Ticaret Bakanlığı, ülke firmalarının haklarını ve çıkarlarını korumak için gerekli tüm önlemleri alacaklarını açıkladı.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler