1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yeniden yükseliyor

Petrol fiyatları yeniden yükseliyor

Petrol fiyatları OPEC+ üyelerinin üretimin en az 10 milyon varil/gün kısılmasını görüşmek üzere perşembe günü toplanacakları yönündeki açıklamaların etkisiyle %3 oranında yükseldi.

Petrol fiyatları yeniden yükseliyor

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları OPEC+ üyelerinin üretimin en az 10 milyon varil/gün kısılmasını görüşmek üzere perşembe günü toplanacakları yönündeki açıklamaların etkisiyle %3 oranında yükseldi.

Petrol piyasası bu hafta yapılacağı açıklanan OPEC+ toplantısının yarattığı olumlu etki ile yükseliyor. OPEC+ toplantısının 6 Nisan'dan 9 Nisan'a ertelenmesi haberleriyle dünü yüzde 3 civarı ekside kapatan petrol fiyatları, ABD'nin katılımı olmadan OPEC+'nın üretim kısıntısı üzerinde anlaşamayacakları endişeleri olsa da, ABD, Norveç, Kanada, Brezilya gibi ülkeleri de destek vermeleri halinde üretim kısıntısının 15 milyon varil/güne çıkacağı değerlendirmeleri nedeniyle bu sabah itibariyle yükselmeye başladı. 

ICE'de şu sıralarda Brent petrolü düne göre 1,05 dolar/cent artışla 34,09 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 97 cent artışla 27,05 dolar/varil seviyesinde.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler