1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yukarı yönlü hareketini sürdürüyor

Petrol fiyatları yukarı yönlü hareketini sürdürüyor

Petrol fiyatları talepte yaşanan toparlanma ve OPEC’in arz kısıntısı açıklamalarıyla yükselişini yedinci haftaya taşıdı ve 42 dolar civarında tutundu. 

Petrol fiyatları yukarı yönlü hareketini sürdürüyor

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları talepte yaşanan toparlanma ve OPEC’in arz kısıntısı açıklamalarıyla yükselişini yedinci haftaya taşıdı ve 42 dolar civarında tutundu. 

Petrol fiyatları küresel talebin koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesinin ardından hızla toparlanmaya başlaması ve petrol arzının kısılması yönünde atılan adımların ardından yukarı yönde hareketini sürdürüyor. Bununla birlikte, korona virüs vakası sayısında son dönemde görülen artışların yarattığı talebe yönelik endişeler, yukarı hareketlerin sınırlı kalmasına yol açıyor. Analistler, koronavirüs salgınında ikinci dalga endişelerinin büyümekte olduğu ortamda petrol fiyatlarının daha yukarı gitmesini zor görüyorlar.

Şu sıralarda Brent petrolü Cuma gününe göre 9 cent azalışla 42,10 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. Batı Teksas petrolünde ise fiyat Cuma gününe göre 22 cent kayıpla 39,53 dolar/varil seviyesinde.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler