1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları ABD’de akaryakıt boru hattına düzenlenen siber saldırı ve bir çok ülkenin pandemi kısıtlamalarını gevşetmesiyle yaklaşık yüzde 1 oranında yükseldi.

Petrol fiyatları yükseldi

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları ABD’de akaryakıt boru hattına düzenlenen siber saldırı ve bir çok ülkenin pandemi kısıtlamalarını gevşetmesiyle yaklaşık yüzde 1 oranında yükseldi.

ABD’nin en önemli akaryakıt boru hattı olan Collanial Boru Hattı'na hafta sonu düzenlenen siber saldırının yanında, piyasada risk iştahının toparlanıyor olması ve birçok ülkenin kısıtlamalarını gevşetmeye başlamasıyla petrol fiyatları yükseliyor. 

Haftaya yaklaşık yüzde 1 oranında artışla başlayan Brent Petrolü şu sıralarda 69 dolar/varil seviyesinin biraz altında işlem görüyor. Batı Teksas petrolü de yine yüzde 0,80 yükselişle 65,50 dolar/varil seviyesine yakın işlem görüyor. 

Analistler, boru hattının ne zaman yeniden faaliyete geçeceğinin bilinememesinin tedirginlik yarattığını, sürecin uzaması halinde rafine ürün fiyatlarında daha güçlü yükselişler görülebileceğini ifade ediyorlar. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler