1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor

Petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor

Artan talebe ve doğal gaz fiyatlarına paralel olarak yükselişini sürdüren petrol fiyatları 85,5 dolar seviyelerine çıktı. 

Petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor

Enerji Günlüğü - Artan talebe ve doğal gaz fiyatlarına paralel olarak yükselişini sürdüren petrol fiyatları 85,5 dolar seviyelerine çıktı. 

COVID-19 salgınının etkilerinden toparlanma ile birlikte talebin yükselmele devam etmesi uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını son yılların en yüksek seviyelerine taşımaya devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününde Brent petrolünün varil fiyatı Cuma gününe göre yüzde 0,75 oranında artarak 85,5 dolar/varil seviyesinde işlem görüyor. Bu ise Ekim 2018'den bu yana görülen en yüksek seviye.

ABD BATI TEKSAS PETROLÜ SON 7 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Amerikan Batı Teksas petrolü de Ekim 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Batı Teksas petrolünün varil fiyatı  83,73 dolar/varile kadar yükseldi. Şu sıralarda Cuma gününe göre 1’in üzerinde artışla 83,25 dolar seviyesinde. 

Analistler, doğal gaz fiyatlarında rekor artış sonrası petrole yönelimin dördüncü çeyrekte ham petrol talebini 450 bin varil/gün artıracağı beklentisinin fiyatlara destek verdiğini vurguluyorlar. Brent petrolünde 86 dolar/varil seviyesinin yeniden geçilmesi halinde hareketin 86,65 dolar/varil seviyesinin üzerine kadar devam edebileceğini vurguluyorlar.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler