1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yüzde 1’in üzerinde arttı

Petrol fiyatları yüzde 1’in üzerinde arttı

Petrol fiyatları, arzın talepteki toparlanmanın gerisinde kalacağı endişeleriyle haftaya yüzde 1’in üzerinde bir artışla başladı.

Petrol fiyatları yüzde 1’in üzerinde arttı

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları, arzın talepteki toparlanmanın gerisinde kalacağı endişeleriyle haftaya yüzde 1’in üzerinde bir artışla başladı.

Son zamanlarda petrol fiyatlarında yaşanan ralli geçtiğimiz haftanın son günlerinde yerini bir miktar gevşemeye bıraktı. ABD'nin Teksas eyaletini ve çevresini vuran kutup soğuklarının yol açtığı arz kısıntısı sonrası petrol arzının talepteki toparlanmanın gerisinde kalacağı endişelerinin artması petrol fiyatlarını yükseltti. Yine ABD’de ham petrol stoklarının geçen hafta 7,258 milyon varil ile beklentilerin üzerinde daralması ve Suudi Arabistan'ın 4 Mart'ta yapılacak OPEC+ toplantısında arz politikasında değişiklik yapılmaması taraftarı olduğu haberleri petrol fiyatlarına destek veriyor.

Haftanın ilk işlem gününde Brent petrolünün varil fiyatı Cuma gününe göre yüzde 1’in üzerinde artışla 63,5 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Batı Teksas petrolü de yaklaşık yüzde 1 artışla 60 dolar/varilin biraz altında işlem görüyor. 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler