1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol piyasası lisanslarına yeni düzenleme

Petrol piyasası lisanslarına yeni düzenleme

Enerji Günlüğü- Petrol piyasasında faaliyet göstermek üzere rafinerici, işletme, dağıtıcı, taşıma gibi bazı konularda lisans başvurusu yapılırken,...

Petrol piyasası lisanslarına yeni düzenleme

Enerji Günlüğü- Petrol piyasasında faaliyet göstermek üzere rafinerici, işletme, dağıtıcı, taşıma gibi bazı konularda lisans başvurusu yapılırken, başvuru sahibinden hakkında kaçakçılık fiilleri nedeniyle mühürleme, adli takibat, ödenmemiş idari para cezası ile kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmadığına ilişkin beyan istenecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) "Petrol Piyasasında Lisans Başvurusu Açıklamaları Hakkında Kurul Kararı'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı" 8 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre; rafinerici, işletme, dağıtıcı, taşıma, serbest kullanıcı ve bayilik lisansları başvuruları yapılırken, başvuru sahibinden kaçakçılık fiilleri nedeniyle mühürleme, adli takibat, ödenmemiş idari para cezası ile kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmadığına ilişkin beyan talep edilecek. 

HALKA AÇIK HİSSE ORANI BELİRTİLECEK

Dernek, vakıf ve kooperatifler tarafından yapılan lisans başvurularında, sadece yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile yetkililere ilişkin bilgilere yer verilecek. Başvuru sahibinin halka açık şirket olması halinde, beyanda halka açık hisselerin sahiplerine ilişkin bilgiler bulunmayacak ancak halka açık hisse oranı ayrıca belirtilecek. Ortaklar, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile yetkililer beyanı, gerçek kişiler tarafından yapılan lisans başvurularında aranmayacak. 

Yeni düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan başvurular, başvuru tarihinde yürürlükte bulunan mevzuata göre sonuçlandırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler