1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol üreticileri anlaşamadı

Petrol üreticileri anlaşamadı

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatlarını dengelemek amacıyla üretimi Ocak ayı seviyelerinde dondurma konusunda petrol üreticileri ülkeler anlaşamadı.Dün...

Petrol üreticileri anlaşamadı

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatlarını dengelemek amacıyla üretimi Ocak ayı seviyelerinde dondurma konusunda petrol üreticileri ülkeler anlaşamadı.

Dün Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelen OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkeler petrol üretimini dondurma konusunda bir anlaşmaya varamadı. 

Uzun zamandır merakla beklenen toplantının ardından Katar Petrol Bakanı Muhammed Bin Salih El-Sada tarafından yapılan açıklamada, altı saat süren görüşmelerin sonunda petrol üretiminin, Ocak 2016 seviyesinde tutulması yönünde karar alınamadığını bildirildi. Sada, taraflar arasındaki konuya ilişkin görüş alışverişlerinin OPEC'in Haziran ayındaki toplantısına kadar devam edebileceğini de belirtti. 

Umman Petrol Bakanı Muhammed El-Rumhi ise anlaşmaya ulaşamama nedenlerinden birinin de tüm OPEC üyesi ülkelerin toplantıya katılmaması olduğunu söyledi. İran en son yaptığı açıklamada toplantıya katılacağını söylemesine rağmen toplantıya katılmadı. 

Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar petrol üretimini diğer üreticilerin de kendilerini takip etmesi halinde Ocak ayı seviyesinde dondurma kararı almış, daha sonra da dünkü toplantı ile bu kararın petrol üreten tüm ülkeler tarafından alınması için yoğun bir gündem yaşanmıştı. 

 

PETROL FİYATLARINA İRAN DARBESİ! 

PETROLDE ÜRETİMİ DONDURMA KARARI

OLMAYACAK PETROL DUASINA AMİN DEMEK

Önceki ve Sonraki Haberler