1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde teknik değerlendirme bugün gerçekleştirilecek

Petrolde teknik değerlendirme bugün gerçekleştirilecek

Enerji Günlüğü - OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin oluşturduğu teknik komite bugün Rusya'da piyasanın görünümünü ve üretim kısıntısı anlaşmasına...

Petrolde teknik değerlendirme bugün gerçekleştirilecek

Enerji Günlüğü - OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin oluşturduğu teknik komite bugün Rusya'da piyasanın görünümünü ve üretim kısıntısı anlaşmasına uyumu değerlendirecekler.

 Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, OPEC üyesi ve üyesi olmayan petrol üreticisi ülkelerin enerji ve petrol bakanlarının bugün Rusya'nın St. Petersburg kentinde toplanacaklarını ve piyasanın görünüme ile üretim kısıntısı anlaşmasına uyumu masaya yatırıcaklarını söyledi.

Toplantının gündeminde Libya ve Nijerya'nın üretim kısıntısı anlaşmasına katılıp katılmayacaklarının da olacağını ifade eden Novak, Rusya'nın günlük petrol üretiminin Ekim 2016'dan bu yana 300 bin civarında azaldığını da belirtti. 

DAHA FAZLA ÜRETİM KISINTISI MÜMKÜN

Öte yandan Kuveyt Petrol Bakanı Essam al-Marzouq, petrol arzının kısılması anlaşmasına uyum seviyelerinin iyi olduğunu, ancak daha fazla üretim kısıntısı yapılmasının gündeme gelebileceğini söyledi.  "Her şey mümkün" diyen Marzouq, OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin oluşturduğu teknik komitenin Libya ve Nijerya'dan gelen raporlardan memnun olduğunu, konuya ilişkin müzakerelerin bugün devam edeceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler