1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde yeni bir üretim kısıntısı anlaşması imzalanabilir

Petrolde yeni bir üretim kısıntısı anlaşması imzalanabilir

Enerji Günlüğü - Global petrol piyasalarında istikrarın sağlanması amacıyla OPEC ve OPEC üyesi olmayan üretici ülkelerin imzaladıkları üretim kısma...

Petrolde yeni bir üretim kısıntısı anlaşması imzalanabilir

Enerji Günlüğü - Global petrol piyasalarında istikrarın sağlanması amacıyla OPEC ve OPEC üyesi olmayan üretici ülkelerin imzaladıkları üretim kısma anlaşmasının bir yenisinin daha Aralık ayında imzalanabileceği kaydedildi. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, global arz kısıntısı anlaşmasına taraf OPEC ve OPEC üyesi olmayan üretici ülkelerin (OPEC+) Aralık ayında yeni bir uzun vadeli işbirliği anlaşması imzalayabileceklerini söyledi.

PETROL PİYASASI KIRILGAN

Novak, 2016 yılında Viyana'da varılan global arz kısıntısı anlaşması ile global petrol piyasasının krizin üstesinden gelmesinin sağlandığını, ancak bazı ülkelerdeki üretim düşüşü nedeniyle global piyasanın hala "kırılgan" olduğunu söyledi. Petrol piyasasının hala İran konusundaki belirsizlik gibi jeopolitik konulardan etkilendiğini de ifade eden Novak konuşmasında, cari petrol fiyatlarının hali hazırda üreticiler ve tüketiciler için faydalı olduğuna inandıklarını da belirtirken, piyasanın aşırı ısınmasının hiç kimsenin çıkarına olmadığını da vurguladı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler