1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde yine bir anlaşma sağlanamadı

Petrolde yine bir anlaşma sağlanamadı

Enerji Günlüğü - OPEC, petrol üretimine ilişkin geçtiğimiz ay üzerinde anlaşılan kesintilerin nasıl uygulanacağı konusunda kendi içinde bir anlaşma...

Petrolde yine bir anlaşma sağlanamadı

Enerji Günlüğü - OPEC, petrol üretimine ilişkin geçtiğimiz ay üzerinde anlaşılan kesintilerin nasıl uygulanacağı konusunda kendi içinde bir anlaşma sağlayamadı.

OPEC üyesi ülkelerden uzmanlar ile, Azerbaycan, Kazakistan, Brezilya, Meksika, Umman ve Rusya'dan temsilcilerin Cumartesi güne Viyana'da gerçekleştirdiği, 18 saatin üzerindeki görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Toplantıda, 30 Kasım'da yapılacak OPEC toplantısı öncesinde yeniden bir araya gelinmesi konusunda varılan görüş birliği dışında bir karar alınmadı. 

OPEC içi anlaşmazlıklar, diğer önemli üreticilerle gidilebilecek bir işbirliğinin önünde engel oluşturdu. Brezilya Petrol Bakanı Marcio Felix’in toplantıların ardından yaptığı açıklamaya göre, Cumartesi günü herhangi bir sonuç elde edilemeden sona erdi. 

Toplantı ardından açıklamada bulunan Kazakistan Enerji Bakanı Yardımcısı Magzum Mirzagaliyev, Cumartesi günkü toplantının başarılı bir “ilk adım” olmasına karşın, petrol üreticisi ülkelerin görüşmelere devam etmesi ve üretim kısıtlamalarının başlayabilmesi için “gerçek rakamlar” telaffuz etmesi gerektiğini ifade etti.

OPEC ÖNCE KENDİ İÇİNDE ANLAŞMAYA VARMALI

OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkeler Cumartesi günü yapılan toplantıda, OPEC'in fiyatların desteklenmesi için üretim miktarının sınırlanması anlaşmasına katılmak için önce OPEC içindeki görüş farklılıklarının giderilmesini istediler.

ÜRETİMİN KISILMASI ERTELENEMEZ

Öte yandan OPEC Genel Sekreteri Barkindo, OPEC'in üretimin kısılması konusunda Cezayir'de varılan anlaşmayı hayata geçirmeyi ertelememesi gerektiğini söyledi. 

Barkindo, "Piyasalar hala aşırı arzın baskısı altında. Toparlanma süreci çok uzun zaman aldı ve her hangi bir ayarlamayı daha fazla erteleme riskine" giremeyiz" diye konuştu. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler