1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrole talep artacak

Petrole talep artacak

Enerji Günlüğü - IEA, 2016 için petrol talebinde büyüme tahminini günde 120 bin varil artırırken, 2017 için günde 110 bin varil yükseltti.Uluslararası...

Petrole talep artacak

Enerji Günlüğü - IEA, 2016 için petrol talebinde büyüme tahminini günde 120 bin varil artırırken, 2017 için günde 110 bin varil yükseltti.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) bugün yayınladığı aylık raporunda, 2016 için petrol talebsinde büyüme tahminini 120 bin varil/gün artırarak 1,4 milyon varil/güne çıkarırken, 2017 için talepte büyüme tahminini de 110 bin varil/gün yükselterek 1,3 milyon varil/gün olarak duyurdu. 

Global petrol talebinin 2016 ve 2017'de beklenenden daha güçlü şekilde artmasını beklediğini belirten IEA, bu ortamda OPEC üyesi ve üyesi olmayan ülkelerin yapacakları üretim kesintisinin etkisini öngörmek için erken olduğunu bildirdi.

PETROL STOKLARI GERİLEYECEK

OPEC üyesi ve üyesi olmayan ülkelerin 1 Ocak(tan itibaren üretimlerini söz verdikleri gibi kısmaları halinde global petrol stoklarının 2017'nin ilk yarısında gerileyeceğinin öngörüldüğünü belirten IEA, ancak bunun kendi tahminleri olmadığını vurguladı. 

IEA raporunda, "Yapılan anlaşma 6 ay süreli ve piyasa görünümüne etkilerini yeniden değerlendirmeden önce uygulanması için zaman tanımalıyız. Anlaşmanın başarılı olması fiyatların yeniden güçlenmesini ve üreticilerin gelirlerinin 2 zorlu yılın ardından istikrar kazanmasını sağlar. Başarısızlık ise düşük fiyatlara geri dönülmesi olasılığını ortaya çıkarır" ifadelerine yer verdi. 

KASIM AYINDA ÜRETİM REKORU KIRILDI

IEA raporunda ayrıca OPEC'in üretiminin Kasım ayında rekor kırdığına işaret etti. OPEC'in üretimi Kasım'da 300 bin varil/gün artarakak 34,2 milyon varil/gün olurken, Suudi Arabistan'ın üretimi de 70 bin varil/gün artışla 10,63 milyon varil//güne yükselerek rekor kırdı. 

Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler