1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. PetroVietnam ve Gazprom iki sahada ortak çalışacak

PetroVietnam ve Gazprom iki sahada ortak çalışacak

Enerji Günlüğü - PetroVietnam ve Gazprom Rusya'da iki petrol ve doğalgaz sahasının geliştirilmesi konusunda anlaştı.Vietnam kamu enerji şirketi PetroVietnam...

PetroVietnam ve Gazprom iki sahada ortak çalışacak

Enerji Günlüğü - PetroVietnam ve Gazprom Rusya'da iki petrol ve doğalgaz sahasının geliştirilmesi konusunda anlaştı.

Vietnam kamu enerji şirketi PetroVietnam bir açıklama yaparak,Rus doğalgaz devi Gazprom ile Rusya'da Nagumanovskoye ve Severo-Purovskoye petrol ve doğalgaz sahalarının geliştirilmesi projelerinde temel koşullarda anlaşarak bir anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

Açıklamada, anlaşmanın Gazprom başkanı Alexey Miller ve PetroVietnam başkanı Nguyen Quoc Khanh tarafından geçen haftaki St Petersburg International Economic Forum 2015'te imzalandığı ifade edildi.

İki şirket geçen yıl Kasım ayında iki saha için ortak çalışma yürütme konusunda bir çerçeve anlaşması imzalamışlardı.

Nagumanovskoye sahasında 5.8 milyar metreküp kanıtlanmış doğalgaz rezervi, 1.683 bin ton işlenebilir kondensat rezervi ve 960 bin ton petrol rezervi oldğu tahmin ediliyor.

Severo-Purovskoye sahasında ise 45.5 milyar metreküp doğalgaz ve 6.826 bin ton kondensat rezervi olduğu tahmin ediliyor.

Her iki sahada da Gazpromviet lisans sahibi. Gazpromviet'in hisselerinin yüzde 51'i Gazprom'a, yüzde 49'u PetroVietnam'a ait.

Önceki ve Sonraki Haberler