1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Pınar Su çevre dostu yatırımlarla karbon salımını azalttı

Pınar Su çevre dostu yatırımlarla karbon salımını azalttı

Enerji Günlüğü - Pınar Su, ürünlerinde yaptığı iyileştirmelerle doğal kaynakların etkin ve verimli kullanımını odak noktasına alarak 2018’de karbon...

Pınar Su çevre dostu yatırımlarla karbon salımını azalttı

Enerji Günlüğü - Pınar Su, ürünlerinde yaptığı iyileştirmelerle doğal kaynakların etkin ve verimli kullanımını odak noktasına alarak 2018’de karbon emisyon değerini bir önceki yıla göre %1,5 ton/ürün azalttı. 

Yüzde 100 Türk sermayeli içecek şirketi Pınar Su, Türkiye’de su tasarrufuna dikkat çekmek ve herkesin yaşamını daha sağlıklı şartlarda sürdürebilmesi için yatırımlar yapıyor. 22 Mart’ta kutlanan Dünya Su Günü vesilesiyle açıklamalarda bulunan Pınar Su Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu, “Son 8 yılda ambalaj Ar-Ge çalışmaları başta olmak üzere üretim alt yapımıza yaptığımız yeni teknolojik  yatırımlar, karbon ayak izimizin birim başına ağırlığını oldukça düşürdü ve hem birim başına üretimde hem de birim başına taşımada çevreye olan etki oldukça azaltıldı. 2016’dan 2017’ye %13,5, 2017’den 2018’e %1,5 olarak karbon emisyon değerimiz ton/ürün başına azaltıldı. 2010 baz yılı dikkate alındığında ise 2018 yılında karbon emisyon değerimizin ton/ürün başına yaklaşık %35 azaldığını görüyoruz” dedi.

ATIKLAR İÇİN ÇEVKO İLE ÇALIŞIYORUZ

Karamehmetoğlu, bardak su ürününde yaptıkları iyileştirmelerle ambalaj tüketimini ve streç kullanımını azalttıklarını ve karton ambalaj kullanımını düşürdüklerini söyledi. Ambalaj atıklarının geri toplanması ve değerlendirilmesi noktasında kurucu üyelerinden oldukları Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile çalıştıklarını kaydeden Karamehmetoğlu, üretim hatlarında gerçekleştirilen otomasyona dayalı uygulamalarla atık su miktarını Aydın Bozdoğan Tesisleri’nde yüzde 19, Sakarya Tesisleri’nde yüzde 16 oranında azalttıklarını ifade etti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler