1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Pınarbaşı Kojenerasyon Santrali kapasite arttırıyor

Pınarbaşı Kojenerasyon Santrali kapasite arttırıyor

Enerji Günlüğü - Desa Enerji, İzmir'de bulunan Pınarbaşı Kojenerasyon Santrali'nin kapasitesini 9,8 MW'dan 15,6 MW'a çıkarıyor.Desa Enerji Elektrik Üretim...

Pınarbaşı Kojenerasyon Santrali kapasite arttırıyor

Enerji Günlüğü - Desa Enerji, İzmir'de bulunan Pınarbaşı Kojenerasyon Santrali'nin kapasitesini 9,8 MW'dan 15,6 MW'a çıkarıyor.

Desa Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından İzmir ili Bornova ilçesi Kemalpaşa mevkiinde bulunan Pınarbaşı Kojenerasyon Santrali'nde kapasite artışı yapılması planlanıyor. Tesiste mevcut 2 adet 4,5 MWt gücünde olan kojenerasyon ünitelerinde iyileştirme (teknoloji adaptasyonu) yapılarak güç her bir ünitede 5,2 MWt olacak. Ayrıca 1 adet 5,2 MWt gücünde ünite eklenecek ve 0,8 MWt gücündeki buhar türbinli jeneratör iptal edilecek. Böylece, 9,8 (4,5 + 4,5 + 0,8) MWt olan toplam kapasite, 15,6 (5,2 + 5,2 + 5,2) MWt olacak. Tesisin kapasite artışından sonraki yakma ısıl gücü kapasitesi 54,74 MWt olacak.

5.000.000,00 TL bedelli bu proje ile tesiste yılda 73.440,000 kWh elektrik üretilmesi planlanıyor.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, İzmir Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler