1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. PKN Orlen Stoczek-OU1 sondaj çalışmalarına başladı

PKN Orlen Stoczek-OU1 sondaj çalışmalarına başladı

Enerji Günlüğü - PKN Orlen petrol şirketi Polonya’da Kisielsk köyününde bulunan Stoczek-OU1 kuyusu sondaj çalışmalarına başladı.Polonya şirketi...

PKN Orlen Stoczek-OU1 sondaj çalışmalarına başladı

Enerji Günlüğü - PKN Orlen petrol şirketi Polonya’da Kisielsk köyününde bulunan Stoczek-OU1 kuyusu sondaj çalışmalarına başladı.

Polonya şirketi PKN Orlen, Lukow şehri Stoczek Lukowski beldesinde yeni bir dikey keşif kuyusu sondaj çalışmalarına başladı. Şirket arama lisansını 2012 yılında ExxonMobil’den satın almıştı.

Şirkete göre Stoczek-OU1 kuyusu sondajı 50 gün içinde tamamlanacak ve planlandığı gibi 3.070 metre derinliğinde olacak.

Salı günü konuyla ilgili yapılan açıklamada, “ sondaj bölgesi olarak Kisielsk köyünün seçilmesi bir dizi yerel koşula ve toplanan bilgilerin analizine dayanıyordu. Projeyi geliştime ön hazırlıklarının bir parçası olarak Eylül ve Ekim aylarında aynı zamanda yerel halk ve otoritelerle de istişare toplantıları düzenledik” denildi.

ORLEN Memba Yönetim Kurulu Başkanı Wiesław Prugar konuyla ilgili olarak, “ Lisans alanlarımızda sürekli bir arama çalışmaları programı uyguluyoruz. Stoczek OU1 bizim Podlasie havzasındaki ilk arama kuyumuz ve çalışmalarımızın çoğunu gerçekleştirdiğimiz Lublin havzasından jeolojik yapı açısından farklılıklar arzediyor” dedi.

Kanada petrol şirketi TriOil hisselerinin tamamını satın alan PKN ilk tam ölçekli hidrolik çatlatma çalışmasını geçen ay gerçekleştirdi. Şirket aynı zamanda Berejow köyünde de bir diğer çatlatma çalışmasına hazırlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler