1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. PO ilk güneş çatılı istasyonunu Bodrum’da açtı

PO ilk güneş çatılı istasyonunu Bodrum’da açtı

Petrol Ofisi, solar çatısı ile ilk güneş enerjili istasyonunu Bodrum Ortakent’te hizmete soktu. 

PO ilk güneş çatılı istasyonunu Bodrum’da açtı

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi, solar çatısı ile ilk güneş enerjili istasyonunu Bodrum Ortakent’te hizmete soktu. 

Petrol Ofisi’nin ilk güneş enerjili istasyonu, Bodrum Ortakent’te düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışı gerçekleştirilen Petrol Ofisi istasyonunda, 275 Watt’lık 153 adet yüksek verimli yerli üretim panel ve 2 adet invertör kullanılıyor. Toplam 42,075 kWp’lık kurulu güce sahip istasyonda, yıllık 70.266 kWh’lık elektrik üretilmesi bekleniyor.

Ayrıca yeni yönetmelik kapsamında aylık mahsuplaşma yapan Türkiye’deki ilk akaryakıt istasyonu olarak, gündüz ürettiği elektriği gece kullanabilme avantajına da sahip. Kurulu sistem, istasyonun elektrik tüketiminin yaklaşık %70’ini karşılıyor. Petrol Ofisi istasyonunda kurulu solar sistem ile, 30 dairelik bir site ya da küçük bir sokağın tüketimine eşdeğer elektrik üretiliyor.

YILDA 180 AĞAÇ KURTARILIYOR

Açılışı gerçekleştirilen solar çatılı Petrol Ofisi istasyonunun, karbon ayak izinin azaltılmasına en güzel örneklerden birini oluşturduğunu belirten Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, şöyle konuştu:

“Her şeyden önce açılışını gerçekleştirdiğimiz bu istasyon, Petrol Ofisi’nin standartlarına, ruhuna yakışır bir projeye imza atmıştır. Petrol Ofisi olarak biz işimizi en iyi, en kaliteli şekilde yapan, öncü, örnek olan, ilklere imza atan bir şirketiz. Bunu bir anlamda 78 yıllık köklü bir geleneğimizin, pazar ve sektör liderliklerimizden aldığımız sorumluğun da bir eseri, mirası olarak görüyoruz. Bu istasyonumuz da, bayimiz Paşalılar Petrol de çok doğru, sadece Petrol Ofisi çatısı altında değil Türkiye çapında gerçekleştirdiği ilklerle de örnek, alanında öncü bir proje geliştirmiştir. Güneş enerjisi ile istasyonumuzda üretilen elektrikle, yaklaşık 30 evin 1 yıllık elektrik ihtiyacının tamamını karşılamaya yetiyor. Elde edilen bu yenilenebilir enerji ile yılda yaklaşık 180 ağaç kurtarılıyor ve 32 ton karbon salımını engelleniyor.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler