1. HABERLER

  2. PETROL

  3. POAŞ Aliağa akaryakıt iletim tarifesi değişiyor

POAŞ Aliağa akaryakıt iletim tarifesi değişiyor

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi Anonim Şirketi, İzmir Aliağa'da faaliyette bulunan iletim tesisine ait iletim tarifesini değiştiriyor. Yıllık 40 bin m3...

POAŞ Aliağa akaryakıt iletim tarifesi değişiyor

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi Anonim Şirketi, İzmir Aliağa'da faaliyette bulunan iletim tesisine ait iletim tarifesini değiştiriyor. Yıllık 40 bin m3 üzerindeki ürünler için yüzde 10 indirim uygulanacak. 

EPDK'dan yapılan duyuruya göre Petrol Ofisi Anonim Şirketi, Petrol Piyasası Fiyatlandırma Sistemi Yönetmeliği kapsamında usulüne uygun olarak hazırlandığı anlaşılan bir iletim tarifesi değişikliği başvurusunda bulundu.

Başvuruya konu tesis, POAŞ Aliağa Tesisat Md. Siteler Mahallesi Paşa Çiftliği Mevkii Sanayi Beldesi 35800 Aliağa-İzmir adresinde faaliyette bulunan iletim tesisi...

Tarife değişikliği başvurusuna, söz konusu tesislerden en az bir kez hizmet almış kişilerce, 12 Kasım 2013 günü mesai saati sonuna kadar itiraz edilebilecek. İtirazların değerlendirmeye alınması için, bu tarihe kadar EPDK'ya ulaştırılması veya postaya verilmiş olması gerekiyor.

Söz konusu iletim tesisinden, benzin, gazyağı, motorin ve havacılık yakıtı iletim hizmetleri sunuluyor. Tarife değişikliği başvurusuna göre bu ürünlere sırasıyla metreküp başına 2.71, 2.86, 3.02 ve 2.86 TL bedel uygulanacak.

İletim miktarlarının yıllık 40 bin m3'ten daha fazla olması halinde yüzde 10 indirim uygulanacak. İndirimler, boru hattından yıl içinde iletilenyakıtın tamamı için geçerli olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler