1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Polisan 2025’te Karbon emisyonlarını sıfırlayacak

Polisan 2025’te Karbon emisyonlarını sıfırlayacak

Polisan Holding, üretim sahalarında, operasyon süreçlerinde ve genel merkez binasında uluslararası geçerliliği olan I-REC Sertifikalı yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektriği kullandığını belgeledi. 

Polisan 2025’te Karbon emisyonlarını sıfırlayacak

Enerji Günlüğü - Uluslararası yenilenebilir enerji sertifikası alan Polisan, 2025 yılına kadar karbon emisyonunu sıfıra indirecek.

Kimya, boya ve liman işletmeciliği sektörlerinde faaliyet yürüten Polisan Holding, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında karbon emisyon yoğunluğu azaltım oranını %53’e yükselttiğini duyurdu. Şirket kısa bir süre önce Karbon Saydamlık Projesi (CDP) İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarındaki performans notunu “B-” seviyesine yükseltmiş ve globalde bu nota sahip 33 Türk şirketinden biri olmuştu. 

Elektrik tüketiminin %50’sini yenilenebilir kaynaklardan sağlayan Holding, 2012 yılına göre doğrudan ve dolaylı kontrolünde olan (Kapsam I-II) karbon yoğunluğu azaltım oranını da %53’e çıkardığını açıkladı. 

2025 HEDEFİ SIFIR KARBON EMİSYONU

Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak 2025 yılına kadar elektrik enerjisi kullanımı kaynaklı karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler