1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Polonya 2.200 MW’lık rüzgar santrali kuracak

Polonya 2.200 MW’lık rüzgar santrali kuracak

Elektrik üretiminde kömürün payını azaltmaya çalışan Polonya, bu yıl düzenlediği ihalelerle toplam 2200 MW kapasiteli karasal rüzgar enerjisi santrali kuracak.

Polonya 2.200 MW’lık rüzgar santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Elektrik üretiminde kömürün payını azaltmaya çalışan Polonya, bu yıl düzenlediği ihalelerle toplam 2200 MW kapasiteli karasal rüzgar enerjisi santrali kuracak.

Elektriğinin büyük kısmını kömürden üreten Polonya, AB politikaları çerçevesinde yenilenebilir enerji yatırımlarına hız veriyor. Polonya Enerji Düzenleme Kurumu (URE), bu yıl gerçekleştirilen ihaleler ile 2.2 GW kapasitesinde karasal rüzgar enerji santrallerinin başarılı bir şekilde lisanslandırıldığını duyurdu. 

İhaleyi alan şirketler 15 yıllık alım garantisiyle, çoğunluğu kurulacak rüzgar santrallerinde üretilen 79 TWh elektrik için 4.43 milyar dolar alacaklar.

En son 5 Aralık’ta yapılan ihalede toplam 164 teklif yapıldı ve en düşük teklif 40.97 dolar ve en yüksek teklif de 59,76 dolar oldu. 

Doğu Avrupa ülkesi Polonya, elektriğinin çoğunu kömürden üretiyor. AB üyesi ülke 2020 yılına kadar elektriğinin yüzde 15’ini yenilenebilir kaynaklardan üretmek için mücadele veriyor. Haziran 2019 itibariyle Polonya’da yenilenebilir enerji kapasitesi 8.8 GW iken kömür yakıtlı elektrik santrallerinin kapasitesi 45 GW. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler