1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya ABD’den Kuzey Akım 2’ye yaptırım istedi

Polonya ABD’den Kuzey Akım 2’ye yaptırım istedi

Enerji Günlüğü - Polonya, ABD'nin Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya getirecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru için yaptırım uygulamasını...

Polonya ABD’den Kuzey Akım 2’ye yaptırım istedi

Enerji Günlüğü - Polonya, ABD'nin Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya getirecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru için yaptırım uygulamasını istedi.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ABD'den Rusya ile Almanya arasında inşaa edilmesi planlanan Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı için yaptırım uygulamasını istediklerini söyledi. Morawiecki, "ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile Kuzey Akım 2 projesini de konuştuk. Kuzey Akım 2'nin inşaa edilmesi projesinin ABD'nin yaptırımları kapsamına girmesini istiyoruz" dedi.

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğal gaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

PROJEYE ABD DE KARŞI

Öte yandan Davos’tan sonra Polonya’ya geçen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da “Polonya gibi Amerika da Kuzey Akım 2 projesine karşı’ diyen Tillerson, ‘Biz bu projenin Avrupa’nın enerji güvenliğini ve dengesine zarar vereceğini düşünüyoruz ve bu aynı zamanda Rusya’ya enerji konusunu siyasallaştırmak için bir başka araç sağlıyor” açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler