1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya kaya gazı çalışmaları yarıya indi

Polonya kaya gazı çalışmaları yarıya indi

Enerji Günlüğü - Polonya'nın kaya gazı sondaj çalışmaları son bir yıl içinde yarı yarıya azaldı.Polonya Çevre Bakanlığı'nca yayınlanan yeni Polonya...

Polonya kaya gazı çalışmaları yarıya indi

Enerji Günlüğü - Polonya'nın kaya gazı sondaj çalışmaları son bir yıl içinde yarı yarıya azaldı.

Polonya Çevre Bakanlığı'nca yayınlanan yeni Polonya hükümeti manifestosuna göre, geçtiğimiz yıl ülkede kaya gazı sondaj çalışmaları neredeyse yarı yarıya azalarak 58'den 32'ye düştü.

POLONYA KAYA GAZI HİKAYESİ ÖLDÜ

Friends of Europe yetkilisi Antoine Simon, geçen yıl Polonya'da kaya gazı sondaj keşif lisanlarının durduğunu ve jeolojik çalışmaların olumlu olmadığını kaydederek, " Polonya'da kaya gazı hikayesi öldü" ifadesini kullandı.

Doğalgaz fiyatlarında aşırı bir artış olmadığı taktirde ülkedeki kaya gazı çalışmalarının kısa bir zaman zarfında tamamen sonlanacağını belirten Simon, bu açıklamaları yurtiçi doğal gaz şirketi PGNiG'nin 11 kaya gazı projesinin 7'sinden çıktığı için yaptığını ve lisansların yüzde 50 azalmasının sektörde çöküş anlamına gelmediğini ifade etti.

Simon, Polonya'da kısa zamanda ticari kaya gazı üretimine başlanması için çok az şans olduğunu belirtti.

Amerikan hükümeti, Polonya'daki kaya gazı rezervlerinin önümüzdeki üç yüzyıl boyunca ülkenin enerji ihtiyacını karşılamaya yeteceğini tahmin ediyordu.

Polonya, halen 5000 metre derinliğe kadar kaya gazı sondajına izin verdiği için AB kanunlarını ihlalden yargılanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler