1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Polonya Kisielice kenti elektrik ihtiyacını yenilenebilirden karşılıyor

Polonya Kisielice kenti elektrik ihtiyacını yenilenebilirden karşılıyor

Enerji Günlüğü - Polonya’nın Kisielice kenti elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşılıyor.Elektrik ihtiyacının yaklaşık...

Polonya Kisielice kenti elektrik ihtiyacını yenilenebilirden karşılıyor

Enerji Günlüğü - Polonya’nın Kisielice kenti elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşılıyor.

Elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 90’ını kömürden sağlayan Polonya’nın Kisielice kenti, elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşılıyor.

Kent, bu başarısı nedeniyle Avrupa Komisyonu tarafından kendine yeterlilik kategorisinde 2014 ManagEnerji Ödülü’ne layık görüldü.

İKİ RES VAR, BİRİ DE YAPIM AŞAMASINDA

2.300 kişilik kentte 82 MW kapasitesinde toplam 48 türbinden oluşan iki rüzgar santrali bulunuyor. 24 MW kapasiteli üçüncü rüzgar santrali de yapım aşamasında.

Ayrıca Belediye bu yıl ilk güneş çiftliği için bir ihale düzenleyecek. Ayrıca bütün kamu binaları her biri 10 kW kapasiteli üç dizi güneş paneli kurulumu yapacak. Bütün bunlar daha verimli ve tasarruflu aydınlatmaların kullanılması gibi diğer önlemlerle birleştiğinde kent kesinlikle örnek olacak.

MERKEZİ ISITMA SİSTEMİ BİYOKÜTLEDEN

Merkezi ısıtma sistemi de yardım ve vergi gelirleri ile kurulmuş. Isıtma sistemi 6 MW kapasiteli biyokütle ısıtıcı ile besleniyor ve saman kullanılıyor. Kentin binalarının yüzde 85’i bu şekilde ısıtılıyor. Yazın ise santralde kullanılmayan ısı sıcak su olarak kente dağıtılıyor.

BİYOGAZ SANTRALİ 2013’TE KURULDU

Kent ayrıca 2013 Aralık ayında ilk biyogaz enerji santralini de kurdu. Yerel üretilen mısır silosu tarafından beslenen bu santral de 1 MW ısıtma VE 1 MW elektrik üretme kapasitesine sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler