1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Polonya kömür üretimini azaltacak bir plan açıklamaya hazırlanıyor

Polonya kömür üretimini azaltacak bir plan açıklamaya hazırlanıyor

Polonya, kömür üretimini azaltacağı ve bazı kömür madenlerini kapatacağı bir yeniden yapılanma planı açıklamaya hazırlanıyor.

Polonya kömür üretimini azaltacak bir plan açıklamaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Polonya, kömür üretimini azaltacağı ve bazı kömür madenlerini kapatacağı bir yeniden yapılanma planı açıklamaya hazırlanıyor.

Polonya’nın en büyük kömür üreticisi devlete ait PGG şirketinin bir kaç gün içinde yeniden yapılanma planının bir parçası olarak kömür üretiminde büyük bir kesinti yapılacağını ve bir dizi kömür madeninin kapatılacağını açıklaması bekleniyor. Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre plan bir kaç kömür madeninin kapatılmasını ve sadece en verimli olanların açık tutulması ile maaşların düşürülmesini içeriyor. 

Şirketin yıllık kömür üretiminin yüzde 10 ila 50 arasında düşebileceği kaydedilirken, Silesia kömür bölgesinde üretimin 2036 yılına kadar durdurulabileceği belirtiliyor. 

Açıklanacak olan planın madenciler tarafından büyük bir tepkiyle karşılanması bekleniyor. Sektör sendikaları hükümeti ülkenin kömür stokları artarken, Rusya’dan kömür ithalatını durdurmadığı için sert bir şekilde eleştiriyorlar.

Elektriğinin yüzde 80’ini kömürden üreten Polonya, 2050 yılına kadar karbon-nötr olma sözü vermeyen tek AB üyesi ülke. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler