1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya’dan Almanya’ya doğal gaz nakli için öneri

Polonya’dan Almanya’ya doğal gaz nakli için öneri

Enerji Günlüğü - Polonyalı ve Alman iletim hattı operatörleri, Polonya'dan Almanya'ya doğalgaz nakletmek için bir proje hazırladılar.Polonya'dan Gaspool'a...

Polonya’dan Almanya’ya doğal gaz nakli için öneri

Enerji Günlüğü - Polonyalı ve Alman iletim hattı operatörleri, Polonya'dan Almanya'ya doğalgaz nakletmek için bir proje hazırladılar.

Polonya'dan Gaspool'a kapasitenin artırılmasına yönelik talebin olduğunu kaydeden Polonya'nın doğal gaz iletim sistemi operatörü Gas-System, Alman GASPOOL ağına gaz taşınabilmesi için Polonya ve Almanya arasındaki ara bağlantıda gaz kapasitesinin artırılması yönünde bir öneri sundu. Kapasite artırım yatırımlarının 30 ay içinde tamamlanabileceği öngörülüyor.

Gas-System ve Alman doğal gaz iletim sistemi operatörü Ontrans tarafından ortaklaşa hazırlanan teklif, Polonya'dan Almanya'ya günde 4,5 milyon metreküp gaz taşınarak 3,6 milyon euroluk bir kaynak yaratmayı amaçlıyor.

Son zamanlarda, yıllık 1,5 milyar metreküp taşıma kapasitesine sahip Lasow’da ara bağlantıdaki ana iletim yolu Almanya'dan Polonya'ya gaz gönderiyor. 2016 yılının ortalarında Polonya, Alman sınırına yakın Swinoujscie’de yılda 5 milyar metreküp kapasiteli bir LNG terminali kurdu. Polonya kamu gaz şirketi PGNiG, bu terminal ile ithalatı artırmayı hedefliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler